لیجار/هرمزگان استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم ترسیم نقشه راه درست در حوزه اقتصاد دریا پایه گفت: علاقمندیم در حوزه کلان اقتصاد دریایی از تجربیات فرانسه استفاده کنیم.
جلسه کارگروه اقتصاد دریامحور شامگاه چهارشنبه 23خردادماه به ریاست مهدی دوستی استاندار هرمزگان و با حضور وبیناری اساتید دانشگاه سوربن فرانسه و آکادمی ژیوپولیتیک فرانسه با حمایت وزارت امور خارجه و سفارت ایران در فرانسه برگزار شد.
استاندار هرمزگان در این جلسه با اشاره به موقعیت خاص و استراتژیک ایران اسلامی در جهان و اتصال آن از شمال به دریای کاسپین و از جنوب به خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند، گفت:حاکمیت تاریخی ایران در قالب امپراطوری بزرگ پارس بر دریاها و نواحی دریایی در شمال و جنوب بلامنازع بوده و در برهه ای از تاریخ دریای خلیج فارس دریای داخلی ایران بوده است.
استاندار هرمزگان با اشاره به 900 کیلومتر مرز آبی هرمزگان با کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: متاسفانه علیرغم این گستره دریایی وسیع، ما هنوز استفاده ملموسی از دسترسی به دریا و آب های آزاد نداشته ایم بر همین اساس سیاست های 9 گانه ای جهت بهره برداری کامل از ظرفیت دریا در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به پتانسیل های خاص و ویژه دریایی ایران در خلیج فارس تصریح کرد: تنها یکی از این مزیت های هرمزگان در حوزه اقتصاد دریا، پهنه دریایی پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی جهان است که روزانه 750 میلیون متر مکعب گاز از آن برداشت می شود.
دوستی اظهار داشت: ما به دنبال جبران ضعف تاریخی خود در بهره برداری از ظرفیت اقتصادی دریا هستیم و می خواهیم با بهره گیری از تجربیات موفق کشورهای پیشرو در این حوزه به شیوه حکمرانی دقیقی در پیشبرد برنامه های دریایی ذیل 9 کلان سیاست برسیم.
وی افزود: در گام دوم 5 پیشران برای توسعه دریایی ایران مد نظر داریم این پیشران ها در حوزه انرژی و مواد خام، محصولات غذایی دریایی، گردشگری دریایی، کشتی سازی و صنایع دریایی، حمل و نقل و لجستیک است.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه برای هر پیشران چندین پروژه تعریف کرده ایم، گفت: برای کنترل این پروژه ها یک واحد مدیریت پروژه ایجاد کردیم که وظیفه راهبری و تخصیص منابع به پروژه ها را بر عهده دارد.
وی با تاکید بر راه اندازی نهادی برای جذب سرمایه گذاری، جذب ایده ها و نوآوری ها در حوزه اقتصاد دریا خبر داد و تاکید کرد: در این واحد برخی کارها مثل مشوق های سرمایه گذاری، مناطق عاری از مجوز، برگزاری همایش ها ترسیم شده و در کنار آن از پلتفرم های دانشکده ها و اندیشکده های دانش بنیان و هنرستان های دریایی استفاده می شود.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان گفت: می خواهیم در مسایل کلان اقتصاد دریا از تجربیات جهانی در حوزه حکمرانی دریا، نهاد سازی و شبکه سازی در توسعه دریا محور همچنین پوشش ریسک و اصلاحات قانونی استفاده کنیم.
وی در پایان گفت: علاقمندیم در حوزه کلان اقتصاد دریایی از تجربیات موفق کشورهای پیشرو مانند فرانسه استفاده و از نظرات و پیشنهادات اساتید محترم بهره مند شویم، ما در ابتدای راه هستیم و باید نقشه راه درستی ترسیم کنیم تا در نهایت به اهداف خود در حوزه توسعه دریا برسیم.
به گزارش لیجار، این جلسه اساتید دانشگاه سوربن فرانسه مقالات خود در حوزه اقتصاد دریا و جایگاه فرانسه در این حوزه را تشریح و عوامل موفقیت این کشور در حوزه دریایی را مطرح و همچنین نقاط ضعف را نیز بیان کردند.
پایان خبر لیجار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز هم اندیشی های بین المللی کارگروه توسعه دریامحور هرمزگان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز هم اندیشی های بین المللی کارگروه توسعه دریامحور هرمزگان"، کلیک کنید.