انواع عملگرهای شیرآلات صنعتی

عملگر به قطعه ای از شیر گفته می شود که وظیفه ی باز و بسته کردن شیرآلات صنعتی را بر عهده دارد. در واقع عملگر با حرکت دادن ساقه و به دنبال آن بندآور سبب باز یا بسته شدن شیر می شود. عملگر ها می توانند در برابر خرابی سیستم و یا قطع منبع نیرو سه رفتار متفاوت از خود نشان دهند که عبارتند از:

برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه شیرآلات شیرود مراجعه فرمایید.

اما عملگر در شیرآلات صنعتی از لحاظ نحوه عملکرد به دو دسته ی اصلی، دستی و توانی تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها خود نیز شامل چند نوع می باشند. که در ادامه به برسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

در حالت های معمول از همین عملگر های دستی برای باز و بسته کردن شیر ها استفاده می شود؛ اما در بعضی از مواقع حالت هایی پیش می آید که استفاده از عملگر های دستی امکان پذیر نخواهد بود. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شیرهایی که باز و بسته کردن آن ها به صورت دستی زمان زیادی لازم داشته باشد.
    • شیرهایی که نیروی زیادی برای باز و بسته کردن آن ها نیاز است.
    • شیرهایی که از لحاظ دسترسی دارای محدودیت هستند. (محدودیت مکانی و فضایی و بعد مسافت)
    در چنین مواردی از عملگرهای ویژه ای به نام عملگر های توانی استفاده می شود که کار کردن با این گونه شیرآلات صنعتی آسان می باشد.

برای آگاهی از آخرین لیست قیمت و خرید اتواع شیر آلات صنعتی می توانید با شماره تماس 09122805383 در ارتباط باشید.

در عملگرهای توانی همان گونه که از نام شان مشخص است، از توان های اعمالی توسط سیال و یا موتور های خاص برای باز و بسته کردن شیر استفاده می شود که به چهار دسته ی هیدرولیک، نیوماتیک، موتور الکتریکی و سلونوئیدی تقسیم می شوند.

این عملگر ها عموما از فشار روغن هیدرولیک برای انتقال نیرو استفاده می کنند. اما در مواردی خاص می توان از سیال سرویس و آب نیز استفاده کرد. مهمترین مزیت هایی که عملگر های هیدرولیکی دارند عبارتند از:

  • ایجاد نیروهای بالاتر ممکن است.
    • می توان فشار هیدرولیکی را در آن ذخیره کرد.
    • هزینه ی مربوط به پوشش دادن و عایق کاری آن پایین است.

در حالی که استفاده از عملگرهای هیدرولیکی مزیت های مهمی را در پی دارد اما معایبی نیز خواهد داشت؛ که شامل موازد زیر است:

  • انرژی جبنشی عملگرهای هیدرولیکی پایین است.
    • به وجود آوردن یک شبکه لوله کشی هیدرولیکی به منظور تامین فشار تعداد زیادی عملگر، هزینه بر است و مقرون به صرفه نیست.
    • در لوله های بسیار بزرگ حامل سیال هیدرولیک، کاهش قابل توجهی در فشار به وجود می آید که احتمال دارد انرژی کافی در عملگر ها را ایجاد نکند.
    • سیالات از انبساط گرمایی بالایی برخوردارند و بایستی سیستم هیدرولیک را در برابر آتش و حرارت های بالا حفظ کنند.

وبسایت Industrial Valves برای کسب اطلاعات بیشتر

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انواع عملگرهای شیرآلات صنعتی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انواع عملگرهای شیرآلات صنعتی"، کلیک کنید.