واردات نفت ایران به شهر دالیان از اواخر سال گذشته، جریان داشته و کمک کرده است خرید نفت ایران توسط چین، نزدیک به رکورد بالا بماند.
به گزارش لیجار، واردات نفت ایران به بندر دالیان، ضعیف شدن تقاضای خریداران کوچک در استان شاندونگ چین را که در پی ضعیف شدن حاشیه سود، قیمت بالاتر نفت خام و تقاضای ضعیفتر برای سوخت، روی داده، جبران کرده است. پالایشگاههای مستقر در هاب پالایشی شاندونگ، بزرگترین خریداران نفت ایران در چین از سال ۲۰۱۹ بوده اند.
چین با وجود بازگشت تحریمهای آمریکا علیه صنعت نفت ایران در سال ۲۰۱۸، به خرید نفت ایران ادامه داده و پالایشگاههای خصوصی چینی، به خریداران بزرگ نفت ایران تبدیل شدند.
طبق گزارش شرکت مشاوره ورتکسا، ۲۳ محموله به میزان جمعا ۴۵ میلیون بشکه نفت ایران، در فاصله اکتبر سال ۲۰۲۳ تا ژوئن سال ۲۰۲۴، در دالیان تخلیه شده اند. این حجم شامل ۲۸ میلیون بشکه نفتی بوده که در جزیره چانگ شینگ در حدود ۸۵ کیلومتری شمال غرب دالیان، تخلیه شده است.
شرکت مشاوره کپلر برآورد کرد چین ۳۴ میلیون بشکه نفت ایران را در همین مدت، به دالیان وارد کرده است. این رقم معادل ۱۲۴ تا ۱۶۴ هزار بشکه در روز است که حدود ۱۳ درصد از کل واردات نفت چین از ایران در نیمه اول سال ۲۰۲۴ را تشکیل می دهد.
تحلیلگران برآورد کرده اند چین در طی مدت مذکور، ۱.۲ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز نفت ایران را وارد کرده است.
طبق گزارش ورتکسا، واردات نفت چین از ایران در اکتبر گذشته، به رکورد ۱.۵۲ میلیون بشکه در روز صعود کرد.
وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسش رویترز درباره واردات نفت ایران به دالیان، اعلام کرد چین و ایران همواره روابط تجاری عادی و مشروعی در چارچوب قانونی بین المللی حفظ کرده اند. چین با تحریمهای یکجانبه مخالفت کرده است.
با این حال، گمرک چین از ژوئن سال ۲۰۲۲، واردات نفت ایران را به صورت رسمی گزارش نکرده است.
بر اساس گزارش رویترز، پالایشگاه هنگلی پتروکمیکال به ظرفیت ۴۰۰ هزار شکه در روز، یک مخزن ذخیره ۴۴ میلیون بشکه ای ،دو پالایشگاه تحت اداره شرکت پتروچاینا و یک پایگاه ذخیره سازی ۳۰ میلیون بشکه ای که توسط سازمان بندر لیائونینگ در جزیره چانگ شینگ اداره می شود، مقصدهای احتمالی واردات نفت ایران به دالیان بوده اند.
سه منبع بازرگانی نزدیک به هنگلی، به رویترز گفتند: این شرکت حداقلی بخشی از واردات نفت از ایران را خریداری کرده است. یکی از این منابع برآورد کرد هنگلی، چهار میلیون بشکه در ماه در طول چند ماه نخست سال ۲۰۲۴ نفت ایران را خریداری کرده است.
شرکت ورتکسا بر اساس اطلاعات رصد نفتکشها، اعلام کرد هنگلی، خریدار نفت ایران بوده است. اما سخنگوی هنگلی اعلام کرد این شرکت نفت ایران را خریداری نکرده است.
طبق گزارش ورتکسا و کپلر، قبل از اکتبر گذشته، دالیان که ۶ درصد از ظرفیت پالایش نفت چین را به خود اختصاص داده، به ندرت نفت ایران را دریافت می کرده است. نفت ایران به دلیل قیمتهای رقابتی در مقایسه با گریدهای نفتی خاورمیانه ای مانند نفت عمان یا موربان یا گرید نفتی اسپوی روسیه، برای پالایشگاههای چینی جذاب بوده است.
پایان خبر لیجار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازار جدید نفت ایران در چین" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازار جدید نفت ایران در چین"، کلیک کنید.