تأکید بر نقش استادان برای هدایت افکار عمومی در عصر هوش مصنوعی؛ جامعه دانشگاهی به روز باشد

تأکید بر نقش استادان برای هدایت افکار عمومی در عصر هوش مصنوعی؛ جامعه دانشگاهی به روز باشد

مسئولان در نشست هم اندیشی استادان با موضوع «هوش مصنوعی؛ چالش ها فرصت ها و آشنایی با برنامه های کاربردی» با تأکید بر نقش استادان برای هدایت افکار عمومی در عصر هوش مصنوعی از جامعه دانشگاهی به خصوص استادان و دانشجویان خواستند تا به روز باشند.

به گزارش خبرنگار لیجار نشست هم اندیشی استادان با موضوع «هوش مصنوعی؛ چالش ها فرصت ها و آشنایی با برنامه های کاربردی» به همت مقاومت فرهنگی دانشجویی بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شیراز مرکز رشد و واحد های فناور و دانشکده هوش مصنوعی واحد شیراز در این دانشگاه برگزار شد.

رئیس مرکز رشد واحد های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار لیجار اظهار کرد: هدف این نشست آشنایی استادان علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با حوزه هوش مصنوعی و توانمندی ها و چالش های آن است.

حامد آگاهی افزود: در این نشست به موضوعاتی ازجمله سواد رسانه و تأثیر آن در جامعه آشنایی با هوش مصنوعی و ابزار های کاربردی آن و نحوه حمایت حاکمیت و دولت از توسعه هوش مصنوعی در کشور پرداخته شد.

وی تصریح کرد: برگزاری این همایش به شرکت کنندگان کمک می کند که با هوش مصنوعی و نحوه به کارگیری آن در موضوعات مختلف علوم انسانی مانند مسائل اجتماعی تاریخی مدیریت شهری حقوق برنامه ریزی و مسائل مختلف علوم انسانی آشنا شوند و این موارد را در پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دکتری و پروژه های کاربردی که مخاطب آن مردم می توانند باشند مورد استفاده قرار دهند.

رئیس مرکز رشد واحد های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز خاطرنشان کرد: همچنین این حوزه نگاه جدیدی به به کارگیری تکنولوژی در حوزه علوم انسانی در جامعه دارد.

نقش نخبگان به عنوان تأثیرگذاران کلیدی در هدایت افکار عمومی مهم است

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان هم در این نشست گفت: موضوع کنشگری رسانه ای استادان دانشگاه در عصر هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است.

جواد مصلی نژاد به اهمیت رسانه ها و ارتباطات در جامعه دیجیتال اشاره و تأکید کرد که این ابزارها می توانند تأثیر مستقیم و موثری بر افکار عمومی داشته باشند.

وی تشریح کرد: نقش نخبگان به خصوص استادان دانشگاه به عنوان تأثیرگذاران کلیدی در هدایت افکار عمومی و جریان سازی بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه آزاد سروستان همچنین به ظهور هوش مصنوعی مولد اشاره کرد  که قادر به تولید خبر و داده های نادرست است و می تواند افکار عمومی را به سمت اهداف سیاسی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی خاصی سوق دهد.

وی عنوان کرد:  به همین دلیل تجهیز استادان دانشگاه به سواد رسانه ای دیجیتالی و هوش مصنوعی ضروری است و این ترکیب سواد به استادان کمک می کند تا بتوانند قضاوت های درستی درباره رسانه ها و محتوای دیجیتال داشته باشند و واقعیات را از نادرست تشخیص دهند.

مصلی نژاد بر اهمیت نقش کنشگری استادان دانشگاه تأکید و ابراز امیدواری کرد  که آنان بتوانند با توجه به آرمان های انقلاب اسلامی افکار عمومی را به سمت امیدآفرینی و اهداف انقلاب هدایت کنند.

 هوش مصنوعی به فکر کردن یادگیری و تصمیم گیری اشاره دارد

رئیس دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز هم گفت: هوش مصنوعی به طور کلی شامل سه بخش اصلی هوش مصنوعی یادگیری ماشین و یادگیری عمیق است.

محمدعلی اسدی افزود: در جامعه بیشتر توجه به یادگیری عمیق جلب شده و سوالاتی درباره تعریف و ابعاد هوش مصنوعی مطرح می شود ازجمله اینکه هوش مصنوعی چه کارهایی می تواند انجام دهد مانند ایفای نقش به عنوان سیستم های خبره یا دستیار و سایر کارهایی که ربات ها امکان دارد انجام دهند.

وی متذکر شد: هوش مصنوعی به طور کلی به فکر کردن یادگیری و تصمیم گیری اشاره دارد و این سه پارامتر کلیدی برای هوش مصنوعی هستند.

رئیس دانشکده هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تأکید کرد:  هدف این است که هوش مصنوعی بتواند عملکرد مغز انسان را شبیه سازی و مانند آن تصمیم گیری کند و در تاریخچه این موضوع دو نظریه عمده وجود دارد؛ ریاضیدانان معتقدند که مغز انسان معادلات ریاضی را برای حل مسائل به کار می گیرد و دیگری نظریه ای که بر اهمیت حافظه و تجربیات گذشته تأکید دارد.

جامعه دانشگاهی باید به روز باشد

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس هم گفت: این نشست با هدف استفاده از ظرفیت های این دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی برگزار شده است.

حجت الاسلام مهدی یعقوبی افزود: تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت هوش مصنوعی در سال های اخیر مبنای این گردهمایی است و ایشان براساس فرهنگ و مبانی اسلامی به این موضوع پرداخته اند.

وی همچنین  به فرهنگ اسلامی اشاره کرد که علم را بدون محدودیت های جنسیتی سنی و مکانی می بیند و بر این باور است که علم آموزی یک فریضه برای همه مسلمانان (مرد یا زن) است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نقل قولی از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم درمورد اهمیت علم و یادگیری حتی در دورترین نقاط جغرافیایی به عنوان نمادی از عدم محدودیت در کسب علم ارائه داد. 

یعقوبی تأکید کرد که جامعه دانشگاهی و استادان باید به روز باشند و از علم و دانش دور نمانند و در این مسیر هیچ محدودیتی برای پیشرفت و یادگیری وجود ندارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تأکید بر نقش استادان برای هدایت افکار عمومی در عصر هوش مصنوعی؛ جامعه دانشگاهی به روز باشد" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تأکید بر نقش استادان برای هدایت افکار عمومی در عصر هوش مصنوعی؛ جامعه دانشگاهی به روز باشد"، کلیک کنید.