
یک کارشناس اقتصادی درباره دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوق های قرض الحسنه گفت: دستورالعمل تاسیس و نظارت بر راه اندازی صندوق های قرض الحسنه توسط بانک مرکزی که به تصویب هیات عالی بانک مرکزی رسیده در راستای گسترش سنت پسندیده قرض الحسنه و بحث اعطای تسهیلات خُرد در اجرای عدالت توزیعی و تامین مالی خانوار بابت رفع احتیاجات ضروری و رفع نیازهای خانوار است.
حجت اله فرزانی در گفت وگو با لیجار اظهار کرد: راه اندازی و تاسیس صندوق های قرض الحسنه و انتظام بخشی به این صندوق ها از ضروریات جامعه محسوب می شود و برهمین اساس هم بانک مرکزی و هیات عالی بانک مرکزی به این موضوع ورود کرده اند زیرا ضمن اینکه هم راستا با فرهنگ و مسائل شرعی است و منجر به اجرای تاکیدات دین مبین اسلام در گسترش امر پسندیده قرض الحسنه و اجرای دستورات قرآنی می شود کمک موثری به خانوارها و همچنین تولیدات کشور است که برای سر پا شدن یا تامین برخی از اقلام اساسی نیازمند دریافت وام و تسهیلات قرض الحسنه هستند. از این رو بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعمل برای انتظام بخشی به صندوق های قرض الحسنه این موضوع را تصویب کرده است.
وی افزود: اطلاعات موجود نشان می دهد در حال حاضر چیزی در حدود ۳۵۰۰ صندوق قرض الحسنه کوچک و بزرگ در کشور وجود دارد که هر کدام به میزان ظرفیت خود بار بخشی از اعطای تسهیلات قرض الحسنه را به دوش می کشند. انتظام بخشی به این صندوق ها توسط نهاد سیاست گذار پولی برای تسریع فرآیند اعطای تسهیلات قرض السحنه ها از محل سپرده ها و تشویق مردم به سپرده گذاری های وام قرض الحسنه قطعا به نفع کلیه آحاد جامعه تمام می شود زیرا می تواند تامین مالی غیر تورمی تولید را کلید بزند و برخی از نیازهای خانوار در مسائل اجتماعی مثل ازدواج؛ درمان و سایر حوزه ها را بدون نگرانی به سود و … برطرف کند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: از این رو نهاد پولی برای انتظام بخشی به این حوزه در دستورالعملی صندوق های قرض الحسنه را به چهار دسته تقسیم کرده است که شامل صندوق های خرد کوچک متوسط و بزرگ می شود که هر کدام الزامات خاص خود را دارند.
به گفته وی با توجه به اینکه برخی صندوق های قرض الحسنه حتی از برخی بانک های شبکه بانکی کشور بزرگتر هستند این صندوق ها در دسته های بزرگ جانمایی شده اند و الزام افزایش سرمایه برای آن ها حتی تا ۱۵ همت نیز در نظر گرفته شده است.
فرزانی در خصوص افزایش شعب صندوق های قرض الحسنه در استان های مختلف کشور گفت: صندوق های بزرگ بعد از این می توانند در کل کشور ۵۰ شعبه دایر کنند. در گام بعدی یکسری از صندوق های متوسط هستند که از ۲.۵ میلیارد تومان منابع مالی می توانند این مبلغ را به یک همت سرمایه افزایش دهند؛ بنابراین سیاستگذار الزامات افزایش سرمایه را نیز در نظر گرفته است. صندوق های متوسط می توانند در استان های خود ۱۰ شعبه برای فعالیت دایر کنند.
وی تاکید کرد: تا پیش از این دستورالعمل صندوق های یاد شده اجازه گسترش فعالیت در حد تاسیس شعبه نداشتند بنابراین بانک مرکزی با این رویکرد درست موضوع گسترش نگاه به مساله تسهیلات و سپرده گذاری قرض الحسنه را برجسته کرده است تا شاهد گسترش این امر پسندیده در سراسر کشور باشیم.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: صندوق های کوچک و خرد هم که بیشتر همان صندوق های خانوادگی هستند مبالغ مورد نظر خود را دارند و کارکرد آنها تقریبا شبیه به قبل است اما مساله حائز اهمیت در این موضوع شیوه نظارت بانک مرکزی بر صندوق ها و تلاش و اقدام جدید این نهاد برای تسهیل گری در ارائه وام و تسهیلات قرض الحسنه است که بخشی از موضوع نظارتی برون سپاری شده است.
پایان خبر لیجار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تامین مالی غیر تورمی تقویت شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تامین مالی غیر تورمی تقویت شد"، کلیک کنید.