دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران «سیگارهای الکترونیکی» و «ویپ» را از ترفندهای شرکت های دخانیاتی جهت افزایش مصرف سیگار خواند و ضمن هشدار نسبت به این موضوع در عین حال از سرو دخانیات در اماکن عمومی از جمله رستوران ها و کافه ها به عنوان اماکن ممنوعه عرضه دخانیات انتقاد کرد.
دکتر محمدرضا مسجدی در گفت وگو با لیجار، قوانین متددی دراتباط با مسایل گوناگون وضع شده، اظهار کرد: قوانین متعددی برای مسیال مختلف وضع شده و آیین نامه های مدونی بر مبنای قوانین در حوزه مسایل مختلف تنظیم شده است. اگرچه قوانین و آیین نامه های خوبی داریم اما در حوزه نظارت و اجرای قوانین با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات» توسط مجلس شورای اسلامی در سال 85 به تصویب رسید، اظهار کرد: قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات به مسایل متعددی توجه کرده است؛ به طور مثال، بر مبنای ماده 3 این قانون، هر نوع تبلیـغ، حمـایت، تشویق مستقیم و غیرمستقیم و تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیداً ممنوع است.
الزام درج پیام های هشداری روی پاکتهای سیگار
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با اشاره به ماده 5 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات خاطرنشان کرد: قانون گذار در ماده 5 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات نوشته است؛ پیام های سلامتی و زیانهای دخانیات باید مصور و حداقل پنجاه درصد (50%) سطح هر طرف پاکت سیگار (تولیدی ـ وارداتی) را پوشش دهد. همچنین بر مبنای تبصره یک ماده 5 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، استفاده از تعابیر گمراه کننده مانند ملایم، لایت، سبک و مواردی از این دست ممنوع است.
75 درصد مراکز عرضه محصولات دخانی پروانه فروش ندارند
این متخصص درباره فروش محصولات دخانی به صورت قانونی گفت: بر اساس قانون، فروش محصولات دخانی مستلزم داشتن پروانه فروش است اما 75 درصد مراکز عرضه محصولات دخانی، پروانه فروش ندارند. قانون جامع کنترل دخانیات فقط به مراکز فروش توجه نکرده بلکه عدم استفاده از محصولات دخانی در مکان های عمومی نیز در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است.
سرو دخانیات در اماکن ممنوعه
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران ادامه داد: بررسی ها بیانگر این است 80 درصد اماکنی که دخانیات در آن مصرف می شوند، جزو اماکن ممنوعه برای استعمال دخانیات هستند. به طور مثال، دخانیات در رستوران ها و کافه ها مصرف می شود؛ در حالی که بر مبنای قانون استفاده از دخانیات در مکان های عمومی ممنوع است.
مسجدی با بیان اینکه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات یک قانون جامع است، افزود: ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به منظور تصویب این قانون زحمات فراوانی کشیده اند. اگرچه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات یک قانون ارزشمند است اما نحوه اجرای این قانون خوب نیست.
کاهش سن مصرف دخانیات در کشور
دبیر کل جمعیت مبارزه به استعمال دخانیات با بیان اینکه سن مصرف دخانیات در کشور کاهش یافته اظهار کرد: متاسفانه بررسی ها بیانگر این است که سن مصرف دخانیات در کشور کاهش یافته است؛ به نحوی که سن مصرف دخانیات مردان به 12 سال و سن مصرف دخانیات در میان زنان به 13 تا 15 سال رسیده و مصرف قلیان در میان زنان بسیار زیاد است.
سیگارهای الکترونیکی از ترفندهای شرکت های دخانی
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه آمارو ارقام وزارت بهداشت از افزایش مصرف دخانیات در کشور حکایت می کند، افزود: بر اساس آمار و ارقام وزارت بهداشت، مصرف دخانیات حدود 135 درصد افزایش یافته است. «سیگارهای الکترونیکی» و «ویپ» جزو ترفندهای شرکت های دخانیاتی هستند و سبب افزایش مصرف سیگار شده اند. مصرف، عرضه، فروش و تولید سیگارهای الکترونیکی در کشور ممنوع است.
تبلیغ محصولات دخانی در آثار نمایشی
وی درباره مصرف سیگار و محصولات دخانی در سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی گفت: متاسفانه، سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در ارتباط با مصرف دخانیات تبلیغ می کنند به نحوی که بازیگران آثار نمایشی به راحتی محصولات دخانی مصرف می کنند. اهالی هنر به عنوان پیشگامان سلامت جامعه و جوانان به حساب می آیند و مسیولیت اجتماعی نیز برعهده دارند اما محصولات دخانی را به راحتی مصرف می کنند. اغلب هنرپیشه های محبوب از محصولات دخانی در آثار نمایشی استفاده می کنند.
مسجدی با بیان اینکه هرگونه تبلیغ درباره دخانیات در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی جزو موارد ممنوعه به حساب می آید، ادامه داد: معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و پلیس فتا در همکاری مشترک نسبت به ممنوعیت تبلیغات دخانیات در فضای مجازی اقدام کرده اند.
وی درباره ضرورت کنترل مصرف دخانیات گفت: کنترل مصرف دخانیات جزو مواردی است که باید بیشتر در کانون توجه قرار گیرد؛ چرا که افزایش مصرف دخانیات می تواند عوارض متعددی برای فرد و جامعه به همراه داشته باشد. توصیه هایی که در ارتباط با کنترل مصرف دخانیات مطرح می کنیم در راستای رفاه و سلامت مردم است.
ضرورت توجه به برآوردهای جهانی
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران درباره پیش بینی ها در ارتباط با افزایش مصرف محصولات دخانی در کشور گفت: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، اگر وضعیت کنونی مصرف دخانیات در کشور ادامه داشته باشد، این خطر وجود دارد که ایران و پاکستان تا سال 2050 در صدر کشورهای مصرف کننده دخانیات قرار می گیرند. برآوردهای سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمان های بین المللی که در زمینه سلامت فعالیت می کنند بسیار مهم است و باید در کانون توجه قرار گیرد.
مسجدی توضیح داد: مردم و دولت باید به پیام های سازمان های جهانی در حوزه بهداشت توجه کنند تا جوانان کمتری گرفتار دام دخانیات شوند. چشم پوشی از تحلیل های سازمان های جهانی می تواند عواقب بدی به همراه داشته باشد.
پایان خبر لیجار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سرو دخانیات در اماکن ممنوعه / سیگار الکترونیک از ترفندهای شرکت های دخانی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سرو دخانیات در اماکن ممنوعه / سیگار الکترونیک از ترفندهای شرکت های دخانی"، کلیک کنید.