نرم افزار واسط سامانه مودیان بورس

الگوی بورس اوراق بهادر نیز به جمع 8 الگوی دیگر سامانه مودیان پیوست بدین ترتیب تمامی معاملاتی که با گواهی سپرده انجام می شوند باید در سامانه مودیان ثبت شود.نرخ مالیات در الگوی بورس صفر در نظر گرفته شده است و در صورتیکه در صورتحساب ارسالی به سامانه مدیان با اطلاعات اعلام شده از سوی سازمان بورس مغایرت وجود داشته باشد فروش به صورت عادی تلقی می شود و مافیت مالیاتی صفر نیز حذف می شود. الگوی بورس اوراق بهادار یازدهمین الگویی است که توسط سازمان امور مالیاتی ارائه شده و به‌طور خاص برای کالاهایی طراحی شده است که دارای گواهی سپرده کالا هستند. هدف اصلی این الگو ایجاد استاندارد در ثبت معاملات بورس و کنترل اطلاعات مالیاتی مرتبط با فروش این کالاهاست. 

نرم افزار واسط سامانه مودیان بورس

نرم افزار واسط کاریا حساب مناسب بورس

پیش از معرفی الگوی بارنامه برای سامانه مودیان و الگوی بورس تنها 7 الگو در دسترس بود که مودیان می‌توانستند با توجه به صنف خود از آن‌ها برای تسهیل در ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی استفاده کنند. الگوی بورس اوراق بهادار ویژه معاملاتی است که در بورس انجام می‌شود و دارای گواهی سپرده کالا هستند؛ به این معنا که کالاهایی که به بورس عرضه می‌شوند و به خریداران فروخته می‌شوند مشمول این الگو خواهند بود.

انتظار می‌رود که به تدریج تعداد این الگوها افزایش یافته و برای هر صنف یک الگوی استاندارد جهت ارسال فاکتور به سامانه مودیان تعریف شود. مودیان می‌توانند برای ارسال صورتحساب‌های خود از خدمات شرکت‌های معتمد مالیاتی استفاده کرده یا با تهیه اشتراک از نرم‌افزارهای واسط سامانه مودیان بهره بگیرند. آن‌ها با مراجعه به پنل کاربری خود از بخش الگوهای صورتحسابی الگوی بورس را انتخاب کرده و با تکمیل اطلاعات لازم صورتحساب را به سامانه مالیاتی ارسال می‌کنند.

صدور صورتحساب الکترونیکی برای بورس ( گواهی سپرده )

در صورتحساب‌هایی که با الگوی بورس تهیه می‌شوند یکی از موارد الزامی این است که روش تسویه نقدی باشد. این بدان معناست که پرداخت وجه مربوط به معامله باید به‌صورت نقدی انجام شود و به‌صورت اقساطی پذیرفته نیست. به عبارتی به‌صورت اعتباری پرداخت مبلغ باید در همان زمان ثبت صورتحساب انجام شود.

مالیات بر ارزش افزوده در صورتحساب‌های این معاملات محاسبه و اعمال نمی‌شود.این معافیت به شرطی برقرار است که اطلاعات صورتحساب با اطلاعات اعلام‌شده از سوی بورس مغایرتی نداشته باشد.صورتحساب‌های صادرشده در الگوی بورس باید کاملاً با اطلاعات اعلامیه فروش صادره از بورس کالا مطابقت داشته باشند. ازجمله مشخصات کالاقیمت معاملهاطلاعات خریدار و فروشنده

درج شماره اعلامیه فروش صادره از بورس کالا است.

شماره اعلامیه فروش باید در بخش مربوط به اطلاعات معاملاتی صورتحساب (معمولاً در قسمت توضیحات یا مشخصات معامله) قید شود تا ارتباط بین صورتحساب و معامله انجام‌شده در بورس کالا مشخص باشد.

تاریخ اعلامیه فروش معادل تاریخ انجام معامله در بورس است و نباید از تاریخ صدور صورتحساب بزرگ‌تر باشد.این بدان معناست که تاریخ ذکرشده در اعلامیه فروش همان تاریخی است که معامله در بورس کالا نهایی شده است. این تاریخ توسط بورس تعیین می‌شود و ثابت است.

در الگوی بورس اوراق بهادار مقدار و واحد اندازه‌گیری کالا یکی از اجزای اصلی صورتحساب است که باید کاملاً با اعلامیه فروش صادره از بورس کالا مطابقت داشته باشد.مقدار کالا (وزن حجم تعداد یا هر معیار مرتبط) که در صورتحساب ثبت می‌شود باید با همان مقداری که در اعلامیه فروش بورس قید شده است یکسان باشد.واحد اندازه‌گیری استفاده‌شده در صورتحساب نیز باید با واحد اندازه‌گیری درج‌شده در اعلامیه فروش بورس یکسان باشد.

در الگوی بورس اوراق بهادار یکی از الزامات مهم این است که مبلغ نهایی صورتحساب (بعد از اعمال تخفیف‌ها) باید کاملاً برابر با ارزش معامله درج‌شده در اعلامیه فروش بورس باشد.ارزش معامله که در اعلامیه فروش بورس قید شده است مبلغ نهایی و قطعی توافق‌شده برای فروش کالا در بورس است. این مبلغ شامل تمامی اعمال تخفیف‌ها کمیسیون‌ها یا هزینه‌های جانبی می‌باشد.

شناسه کالا/خدمت باید از بانک اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی stuffid استخراج شود.

نکات کلیدی در ثبت صورتحساب الکترونیکی بورس اوراق بهادار مبتنی بر کالا

صورتحساب‌های الکترونیکی بر اساس الگوی بورس اوراق بهادار مبتنی بر کالا ویژه ثبت فروش معاملاتی است که کالاهای آن‌ها از طریق گواهی سپرده در بورس معامله می‌شوند. این گواهی‌ها نشان‌دهنده مالکیت مقدار معینی از کالا (مانند زعفران فولاد سیمان و غیره) هستند که در انبارهای مورد تأیید بورس ذخیره شده‌اند و قابلیت معامله در بورس را دارند.

فرآیند صدور صورتحساب:

  1. تحویل کالا و دریافت گواهی سپرده: فروشنده کالا را به انبار مورد تأیید بورس تحویل داده و در ازای آن گواهی سپرده دریافت می‌کند. این گواهی به‌عنوان ابزار مالی در بورس معامله می‌شود.
  2. ثبت اطلاعات فروش در بورس: پس از فروش گواهی سپرده اطلاعات معامله (مانند شماره نماد معاملاتی تاریخ معامله قیمت و مقدار) توسط بورس ثبت و اعلامیه فروش صادر می‌شود.
  3. صدور صورتحساب الکترونیکی: فروشنده موظف است اطلاعات اعلامیه فروش را در قالب صورتحساب الکترونیکی وارد کرده و به سامانه مودیان ارسال کند.

الزامات مهم در صدور صورتحساب الکترونیکی:

  • روش تسویه نقدی: در این الگو تنها معاملات نقدی مجاز هستند و استفاده از روش‌های اقساطی یا اعتباری پذیرفته نمی‌شود.
  • تاریخ صدور صورتحساب: تاریخ صورتحساب باید برابر یا بعد از تاریخ اعلامیه فروش باشد. هرگونه مغایرت در این بخش منجر به رد صورتحساب می‌شود.
  • تطابق مقدار و واحد اندازه‌گیری: مقدار و واحد اندازه‌گیری کالا در صورتحساب باید دقیقاً مطابق اطلاعات اعلامیه فروش بورس باشد. عدم تطابق باعث حذف معافیت نرخ صفر مالیاتی می‌شود.
  • مبلغ نهایی معامله: مبلغ صورتحساب پس از اعمال تخفیف‌ها باید کاملاً با ارزش معامله ثبت‌شده در اعلامیه فروش برابر باشد. در صورت مغایرت معامله به‌عنوان فروش عادی تلقی خواهد شد.
  • شناسه کالا: شناسه کالا باید از سامانه شناسه کالا (StuffID) یا افزونه‌های مورد تأیید سازمان استخراج شود.
  • اطلاعات خریدار: تکمیل اطلاعات خریدار در این الگو الزامی نیست.
  • استفاده از الگوی اصلی: برای ثبت فروش اولیه از الگوی اصلی استفاده می‌شود. اگر صورتحساب اصلی تأیید شود امکان صدور صورتحساب اصلاحی وجود ندارد و در صورت نیاز به تغییر باید از صورتحساب ابطالی استفاده کرد.
  • درج شماره اعلامیه فروش: شماره اعلامیه فروش برای هر معامله الزامی است و معیار اصلی تطبیق اطلاعات معامله در سامانه مودیان محسوب می‌شود.
  • مغایرت اطلاعات: هرگونه خطا در ثبت اطلاعات صورتحساب (مانند شماره و تاریخ اعلامیه فروش مقدار یا شناسه کالا) باعث رد صورتحساب توسط سامانه مودیان می‌شود.
  • لغو معافیت مالیاتی: در صورت مغایرت اطلاعات معافیت مالیاتی (نرخ صفر) حذف شده و معامله مشمول مالیات عادی خواهد شد.

بهترین نرم افزار واسط سامانه مودیان برای الگوی بورس

نرم افزار واسط سامانه مودیان کاریا حساب یکی از نرم افزار های واسطی است که بعد از اعلام سازمان امور مالیاتی مبنی بر اضافه شدن الگوی بورس نرم افزار واسط سامانه مودیان را برای تعبیه ی این الگو در بین سایر الگوهای صورتحسابی بروزرسانی کرد. نرم افزار واسط کاریا حساب پشتیبانی آنلاین و 24 ساعته دارد و شما میتوانید با پرداخت تنها مبلغ 4.200.000 هزار تومان اقدام به تهیه ی اشتراک نمائید و از خدمات آن استفاده کنید.کافی است به وبسایت https://kariyahesab.com مراجعه نمائید همچنین جهت دریافت مشاوره می توانید با شماره تلفن 45 43 00 91 – 021 در ارتباط باشید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نرم افزار واسط سامانه مودیان بورس" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نرم افزار واسط سامانه مودیان بورس"، کلیک کنید.

‫5 دیدگاه ها

  1. آیا ارسال صورتحساب با الگوی بورس اوراق بهادار نیاز به پرداخت مالیات دارد؟
    خیر، نرخ مالیات در الگوی بورس صفر در نظر گرفته شده است. البته این معافیت به شرطی برقرار است که اطلاعات ثبت‌شده در صورتحساب الکترونیکی کاملاً با اطلاعات اعلام‌شده از سوی بورس مطابقت داشته باشد. در صورت هرگونه مغایرت، فروش به‌صورت عادی تلقی شده و معافیت مالیاتی حذف خواهد شد

  2. تسویه تو الگوی بورس نقدیه یا می‌تونیم قسطی هم کار کنیم؟

    فقط و فقط نقدیه! یعنی همون موقع که صورتحساب ثبت می‌شه باید تسویه بشه. قسطی و اعتباری تو این الگو قبول نیست.

  3. چرا باید شماره اعلامیه فروش رو تو صورتحساب بزنیم؟
    چون این شماره مثل شناسنامه معامله‌ شماست. این شماره باعث می‌شود که صورتحساب شما با اطلاعات معامله بورس هماهنگ شود اگه این شماره رو نزنید یا اشتباه وارد کنید، سامانه مودیان فاکتور رو رد می‌کنه و معافیت مالیاتی هم برای شما در نظر گرفته نمیشود

  4. اگه مقدار یا واحد اندازه‌گیری تو فاکتور با بورس فرق داشته باشه چی اتفاقی می افته؟؟
    مقدار یا واحد اندازه‌گیری (مثلاً وزن، حجم یا تعداد) توی فاکتور باید دقیقاً همون چیزی عنوان شود که تو اعلامیه فروش بورس ثبت شده. اگه مغایرت داشته باشد ، معافیت مالیاتی حذف می شود و فاکتور عادی محاسبه می‌شود

  5. اگه مقدار یا واحد اندازه‌گیری تو فاکتور با بورس فرق داشته باشه چی اتفاقی می افته؟؟
    مقدار یا واحد اندازه‌گیری (مثلاً وزن، حجم یا تعداد) توی فاکتور باید دقیقاً همون چیزی عنوان شود که تو اعلامیه فروش بورس ثبت شده. اگه مغایرت داشته باشد ، معافیت مالیاتی حذف می شود و فاکتور عادی محاسبه می‌شود