هشدار و خطر صاعقه امروز دوشنبه در کل استان های غربی کشور/ آماده باش دستگاه های امدادی و خدماتی

هشدار و خطر صاعقه امروز دوشنبه در کل استان‌های غربی کشور/ آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدماتی

به گزارش لیجار، روز گذشته سازمان هواشناسی کشور، با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرد که از امروز تا روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه، در 28 استان کشور، احتمال وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در نواحی مستعد، گرد و خاک و ریزش تگرگ و کاهش نسبی دما وجود دارد. هشداری که احتمالا می تواند منجر به وقوع سیل و آبگرفتگی شود و همین موضوع نیز سبب شده تا امدادگران به حالت آماده باش دربیایند.

لیجار در خبری نوشت: این هشدار برای تمام یا بخشی از استان های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، زنجان، لرستان، مرکزی، همدان، اصفهان، قم، سمنان، قزوین، البرز، تهران، مازندران، گیلان، قم، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، نیمه شمالی کرمان، خراسان رضوی و خراسان شمالی صادر شده است.

آماده باش دستگاه های امدادی و خدماتی

محمد حسن نامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در این خصوص به لیجار گفت: درپی این هشدار هواشناسی، سازمان مدیریت بحران کشور هشدارهای لازم را به دستگاه های امدادی و خدمات در استان های مذکور داده و تمامی این دستگاه ها به حالت آماده باش درآمده اند.

هلال احمر در آماده باش است

در راستای این هشدار هواشناسی، بابک محمودی رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور از آماده باش نیروهای امدادی و عملیاتی این سازمان خبر داد و گفت:امکانات لازم برای پیشگیری یا مقابله با حوادث احتمالی در پی این هشدار در نظر گرفته شده است. همچنین از ساکنان و مسافران این مناطق می خواهیم که در تاریخ های اعلام شده از اسکان و استقرار در حاشیه رودها و مسیل ها و همچنین صعود به ارتفاعات پرهیز کنند.

محمودی ادامه داد: همچنین در هنگام وزش باد نیز حتما از قرار گرفتن در لبه پشت بام، مجاور درختان فرسوده و تابلوهای تبلیغاتی و ساختمان های نیمه ساز پرهیز کنند.

در این شرایط جوی، لغزندگی جاده ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، سیلابی شدن مسیل ها، طغیان رودخانه های فصلی، صاعقه پیش بینی می شود. همچنین رخداد تگرگ، خسارت به سازه های موقت از جمله بنرها، داربست ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نیست.

بر همین اساس، در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیل ها نیز توصیه می شود.

چند نکته که باید درباره سیل بدانید

اما در صورت جاری شدن سیلاب یا وزش شدید باد، رعایت برخی نکات می تواند موجب حفظ جان مردم و جلوگیری از آسیب دیدگی آنان شود. کارشناسان ایمنی و مدیریت بحران در این شرایط توصیه می کنند که زمانی که فرد تشخیص داد سیلاب در حال شکل گیری است، باید خیلی سریع عمل کرده و خود را نجات دهد چراکه تنها چند دقیقه برای این کار فرصت دارد. افراد لازم است از فاضلاب ها و جویبارهای به ظاهر آرام دوری کنند و به خاطر داشته باشند جویبارها، کانال های فاضلاب، تنگه ها و … نیز می توانند به ناگهان دچار سیلاب شوند.

اگر منزل شما در محل مرتفعی است و خطر آب گرفتگی شما را تهدید نمی کند، نیاز به خروج از منزل نیست، در غیر این صورت مناطق کم ارتفاع را خیلی سریع ترک کنید و به مناطق مرتفع دور از رودخانه ها و نهرها بروید. در صورت ترک خانه، اشیای گران قیمت را به محل های بالاتری در منزل ببرند و درها را قفل کنند.همچنین جریان آب، برق و گاز را برای جلوگیری از آب گرفتگی، برق گرفتگی و انفجار قطع کنند.

در این مواقع افراد نباید در جریان آب راه بروند چرا که 15 سانتی متر آب در حال حرکت ممکن است باعث بر هم خوردن تعادل فرد شود و اگر مجبور هستند در آب حرکت کنند، باید از مسیری بروند که آب حرکت نمی کند و برای اینکه از استحکام زمین جلو پای خود مطمین شوند لازم است از یک تکه چوبدستی استفاده کنند. اگر سیل اطراف خودرو شما را فراگرفته است، خودرو را رها کنید و به یک منطقه مرتفع بروید در غیر این صورت جریان سیل شما و خودرویتان را بسیار سریع با خود می برد.

افراد نباید هیچ گاه به تنهایی در یک ناحیه سیل زده، به این طرف و آن طرف بروند و اگر پیاده هستند، از نقاطی که سطح آب از زانو بالاتر است عبور نکنند. در هنگام سیل از پل های چوبی سست روی رودخانه ها عبور نکنید.

وسایل نقلیه، حیوانات اهلی و اشیای قابل حمل را باید به نزدیکترین محل مرتفع انتقال داد. در بیشتر خودروها ارتفاع 15 سانتی متر آب می تواند به کف خودرو برسد و کنترل آن را مختل کند و یا حتی باعث توقف حرکت آن شود.

خودرو و وسیله نقلیه، محل امنی در مقابل سیل نیست و اگر وسیله نقلیه شما (به علت فرو رفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد، فوراً آن را ترک کرده و به جای مرتفع بروید. دقت داشته باشید که 60 سانتی متر آب در حال حرکت، می تواند هر خودرویی را شناور کند. همچنین از عبور دادن حیوانات اهلی از عرض رودخانه ها و سواحل آن ها در زمان بارش شدید باران و وقوع سیل بپرهیزید. در هنگام رانندگی مراقب شیب ها و پیچ های جاده باشید و با دنده سنگین حرکت کنید چراکه در این مواقع، ترمزها در آب به خوبی کار نمی کنند.

در هنگام وزش باد شدید نیز توجه داشته باشید که از حضور در ارتفاعات و قرارگرفتن در مجاورت درختان کهنسال، ساختمان های فرسوده یا درحال ساخت و تابلوهای تبلیغاتی پرهیز کنید. پرهیز از قرارگرفتن در لبه پشت بام، لبه بالکن و … نیز از دیگر توصیه هاست.

مراقبت صاعقه باشید

صاعقه نیز گرچه مصدومان اندکی داشته، اما در صورت بی توجهی می تواند موجب آسیب دیدگی افراد شود، از این رو کارشناسان ایمنی توصیه می کنند که در هنگام رعد و برق یا همان صاعقه از قرار گرفتن در ارتفاعات، دشت ها و فضای باز پرهیزشود. همچنین افراد از دست گرفتن اشیا و اجسام فلزی در فضای باز و مرتفع پرهیز کنند.

47217

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار و خطر صاعقه امروز دوشنبه در کل استان های غربی کشور/ آماده باش دستگاه های امدادی و خدماتی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار و خطر صاعقه امروز دوشنبه در کل استان های غربی کشور/ آماده باش دستگاه های امدادی و خدماتی"، کلیک کنید.