اثرگذاری دانش بنیان ها در کشاورزی؛ باید نگران تامین غذا باشیم؟

در گفت وگو با لیجار مطرح شد؛

اثرگذاری دانش‌بنیان‌ها در کشاورزی؛ باید نگران تامین غذا باشیم؟

یک کارشناس کشاورزی در خصوص ضرورت ورود دانش بنیان ها به کشاورزی گفت: دانش بنیان ها جلوه ای از توسعه تکنولوژی هستند و اگر برنامه ای بلند مدت برای توسعه کشاورزی داشته باشیم، می توانیم با تکیه بر توان فنی دانش بنیان ها ضریب تکنولوژی در تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهیم.

احمد حق پژوه کارشناس کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری لیجار گفت: در رابطه با مسایلی که جنگ روسیه و اوکراین در تامین گندم پدید آورده است می توانیم بگوییم که مبحث امنیت غذایی صرفا در گرو گندم نیست. همچنین این جنگ محدود چندان تاثیری بر روی زنجیره تامین غذایی دنیا ندارد.

کارشناس کشاورزی ادامه داد: درست است که ما در کشورمان با توجه به ذایقه مردم و الگوی تغذیه، گندم را یک محصول بنیادی برای تامین غذا و امنیت غذایی می دانیم، اما حقیقت این است که در دنیا چنین نگرشی به گندم وجود ندارد. همچنین برای اظهار نظر در درمورد مسایل بین المللی باید ببینیم که سازمان های مربوطه چه گزارشاتی را در آن مورد منتشر کرده اند. در این مورد نیز ما شاهد هیچ توصیه و شرایط حادی نیستیم.

تامین غذا

 حق پژوه تاکید کرد: اگر تولید گندم مازاد در کشور های تامین کننده وجود داشته باشد نهایتا راهی بازار های بین المللی خواهد شد. توجه به این نکته ضروریست که روسیه تا سال 2016 وارد کننده گندم بود؛ اما هم اکنون این کشور و اوکراین تولید مازاد گندم و با هدف صادرات دارند. پس در هر صورت این مسیله صادرات غلات از روسیه و اوکراین حل شده است و تاثیری بر دنیا نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: هم اکنون در کشور های پیشرفته دنیا تمهیدات خاصی برای برقراری امنیت غذایی اتخاذ شده است و این گونه نیست که با وقوع یک جنگ و یا اتفاقی تامین غذای دنیا به مخاطره بیفتد. شایان ذکر است که نرخ جهانی گندم در سال جاری نسبت به سه سال گذشته حداکثر 5 درصد تغییر داشته است؛ همین مورد نشان دهنده شرایط مطلوب در تامین این محصول است.

چرا نباید به دنبال واردات غذا باشیم؟

حق پژوه گفت: در رابطه با تامین غذا از خارج از کشور باید بگوییم که ما به دلیل اینکه توانایی تولید غدای مورد نیاز در داخل را داریم نباید نگاهمان به واردات باشد. بسیاری از کشور ها امکان تولید بیش از 80 درصد محصول کشاورزی قابل کشت در کشور ما را ندارند؛ به همین جهت رو به واردات می آورند.

وی ادامه داد: توانایی تامین اکثر محصولات اساسی کشاورزی مورد نیاز برای تامین غذای مردم ما در کشورمان وجود دارد و اگر ما به توفیقات آنچنانی نرسیم به سو مدیریت ما در حوزه کشاورزی باز می گردد. شایان ذکر است که بسیاری از کشور ها حسرت بدترین خاک ما برای کشت را دارند.

کارشناس کشاورزی تاکید کرد: به عنوان مثال عربستان که کشوری با خاک بی فایده برای کشت است، با تعویض خاک و بازیافت آب دریا به شدت در حال انتقال پنجره های تولید محصولات کشاورزی از خارج بهداخل کشور خود است؛ به همین جهت بدیهی است ما که کشوری با خاک حاصل خیز و تنوع اقلیم گسترده داریم، نباید به دنبال واردات محصولات کشاورزی بنیادی برای غذا باشیم.

تامین غذا

وی تصریح کرد: ما بیشترین تنوع اقلیم در نیم کره شمالی را داریم. خاک و آب و هوا در ایران و زیر ساخت های لازم کاملا فراهم است؛ بنابراین می توانیم بگوییم که برای خودکفایی در کشاورزی صرفا نیاز به تکنولوژی و مدیریت داریم.

دانش بنیان ها و کشاورزی

حق پژوه در خصوص ورود دانش بنیان ها به کشاورزی گفت: دانش بنیان ها جلوه ای از توسعه تکنولوژی هستند و اگر برنامه ای بلند مدت برای توسعه کشاورزی داشته باشیم، می توانیم با تکیه بر توان فنی دانش بنیان ها ضریب تکنولوژی در تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: برای اثر بخشی دانش بنیان ها در زنجیره توسعه باید برنامه ای دقیق و همه جانبه برای توسعه داشته باشیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اثرگذاری دانش بنیان ها در کشاورزی؛ باید نگران تامین غذا باشیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اثرگذاری دانش بنیان ها در کشاورزی؛ باید نگران تامین غذا باشیم؟"، کلیک کنید.