دستگاه جدیدی که مجهز به ابزار هوش مصنوعی و در واقع نوعی ربات خودران است به کشاورزان هلندی کمک می کند تا کاشت و غربالگری شکوفه های گل لاله را متحول کنند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری لیجار به نقل از پاپیولار ساینس، ربات های خودران قرار است به کشاورزان هلندی کمک کنند تا با شناسایی و حذف پیازهای معیوب، بزرگ ترین رویداد شکوفه های گل لاله را در جهان رقم بزنند.
ماشین های ابداعی برای این هدف که توسط یک شرکت هلندی به نام اچ 2 ال رباتیکز (H2L Robotics) ساخته شده اند، کاملاً مستقل کار می کنند و حدود 2600 پوند وزن دارند. آنها برای حرکت در میان لاله ها از مختصات چی پی اس استفاده می کنند و برای عکس گرفتن مجهز به دوربین های داخل هواپیما هستند.
تصاویری که این ماشین ها با استفاده از مدل های هوش مصنوعی می گیرند برای شناسایی علایم بیماری پیاز های گل لاله، تجزیه و تحلیل می شوند. سپس یک دستگاه دیگر به نام سلِکتور (انتخابگر) 180 پیاز های بیمار را جدا و از گسترش بیماری جلوگیری می کند.
اریک دی جونگ (Erik de Jong)، مدیر بخش رباتیک در شرکت اچ 2 ال توضیح می دهد که مدل های هوش مصنوعی به کار رفته در سلکتور 180 با استفاده از تخصص کشاورزان متخصص گل لاله آموزش دیده اند. این کشاورزان تا کنون پیاز های بیمار و معیوب را به روش دستی ردیابی می کردند و دانش آنها به آموزش مدل هوش مصنوعیِ انتخابگر کمک کرد. با مشارکت بیشتر کشاورزان، توانایی این دستگاه برای تشخیص دقیق ویروس و بیماری گیاهان بهبود یافته است. دی جونگ می گوید: ربات های غربالگر گل لاله اهمیت فزاینده ای پیدا خواهند کرد، زیرا انسان های سالخورده ای که دانش این غربالگری را دارند در حال منقرض شدن هستند.
هلند بزرگترین صادرکنندۀ گل لاله در جهان است و طبق گزارش ها، در سال 2022 ارزش صادرات گل از این کشور در به 81.9 میلیون یورو رسید. فصل گل لاله از ماه مارس آغاز می شود و در اواسط آوریل به اوج شکوفایی می رسد. جوانه های بیمار لاله پیاز های کوچک تر و ضعیف تری تولید می کنند و در مواردی ممکن است منجر به شکل گیری پیاز هایی شود که اصلاً قادر به گل دادن نیستند.
سلکتور 180 یکی از ابزار های مستقل و مجهز به هوش مصنوعی است که به مزارع در سراسر جهان راه پیدا کرده است و به کشاورزان کمک می کند تا بازده محصول را افزایش دهند و روش های کشاورزی پایدارتری را کشف کنند.
استفاده از هوش مصنوعی برای بررسی آب وهوا و سایر داده های محیطی با هدف بهینه سازی برنامه های کاشت و ترویج روش های کشاورزی پایدارتر نیز رواج پیدا کرده است و دستگاه سلکتور 180 این ظرفیت را دارد که به زودی برای تشخیص بیماری یا ناهنجاری در سایر محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی یا پیاز مورد استفاده قرار گیرد.
استفادۀ ترکیبی از پهپادها، تصاویر ماهواره ای و حسگر های از راه دور به تشخیص بیماری ها و مواد شیمیایی خطرناک در مقیاس های بزرگ کشاورزی کمک کرده و کاربرد چنین روش هایی مدام در حال افزایش است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هوش مصنوعی گل کاشت/ تحول فناورانه در بزرگ ترین رویداد جهانی لاله ها" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هوش مصنوعی گل کاشت/ تحول فناورانه در بزرگ ترین رویداد جهانی لاله ها"، کلیک کنید.