غذا و آشپزی ویتنام | سفری به طعم ها و فرهنگ اصیل این کشور

غذا و آشپزی ویتنام | سفری به طعم ها و فرهنگ اصیل این کشور

غذا و آشپزی در فرهنگ ویتنام

فرهنگ غذایی ویتنام نه فقط شکم آدم را سیر می کند، بلکه یک سفر هیجان انگیز به دل تاریخ، جامعه و روحیات یک ملته. این آشپزی با طعم های تازه، تعادل بی نظیر و سادگی دلنشینش، شهرت جهانی پیدا کرده و حسابی طرفدار دارد.

اگه تا حالا به ویتنام سفر کرده باشین یا حتی عکس ها و فیلم های غذاهای خوشمزه اش رو دیده باشین، حتماً متوجه شدین که غذا چقدر تو زندگی روزمره ویتنامی ها مهمه. اینجا غذا فقط یه چیزی نیست که بخوریم و سیر بشیم؛ یه بخش جدانشدنی از هویتشونه، یه جوری که انگار هر لقمه اش یه تیکه از تاریخ و سنت های این مردمه. این مقاله هم دقیقاً می خواد همین رو براتون روشن کنه. قراره با هم بریم ته و توی فلسفه آشپزی شون، با معروف ترین غذاهاشون آشنا بشیم و از آداب و رسوم غذا خوردنشون سر دربیاریم. خلاصه، یه راهنمای کامل و حسابی برای کسایی که دلشون می خواد از طریق طعم ها، ویتنام رو بهتر بشناسن.

فلسفه و ویژگی های بنیادین آشپزی ویتنامی: رقص هماهنگ طعم ها

آشپزی ویتنامی یه جادو داره که با بقیه آشپزی های دنیا فرق می کنه. انگار یه فیلسوف پشت اجاق وایستاده و داره با طعم ها نقاشی می کشه. این هنر آشپزی بر پایه چند تا اصل اساسی بنا شده که باعث می شه غذاهاشون هم سالم باشن، هم خوشمزه و هم هر بار آدم رو غافلگیر کنن.

اصل پنج عنصر (Ngũ vị): تعادلی برای روح و جسم

تو ویتنام، آشپزی فقط ترکیب مواد نیست؛ یه جور تعادله. باور دارن که هر وعده غذایی باید شامل پنج طعم اصلی باشه: شیرین، شور، ترش، تند و تلخ. این پنج طعم رو به پنج عنصر طبیعت (چوب، آتش، خاک، فلز و آب) و پنج اندام بدن ارتباط می دن. هدفشون اینه که با این تعادل، نه تنها غذا خوشمزه باشه، بلکه به سلامت جسم و روح هم کمک کنه. برای همین، می بینی که تو یه کاسه سوپ فو هم شیرینی آبگوشت هست، هم شوری سس ماهی، هم ترشی لیمو، هم تندی فلفل و حتی یه ته مزه تلخی از سبزیجات معطر. این دقیقاً هنر آشپزی ویتنامیه که همه طعم ها رو جوری کنار هم می ذاره که هیچ کدوم غالب نشه و یه هارمونی بی نظیر ایجاد کنه.

تازگی مواد اولیه: راز طعم های شاداب

اگه بری بازارای محلی ویتنام، می بینی که همه چی تازه تازه است. سبزیجات از زمین کنده شده، میوه ها تازه از درخت چیده شده، ماهی ها همون روز از دریا اومدن و گوشت هم که دیگه نگم براتون! ویتنامی ها اعتقاد دارن که برای یه غذای عالی، مواد اولیه تازه حرف اول رو می زنه. همین که مواد از مزرعه یا دریا مستقیم می آد تو آشپزخونه، باعث می شه طعم غذاهاشون یه جور خاصی زنده و شاداب باشه. از گیاهان معطر مثل ریحان، گشنیز و نعناع گرفته تا میگوهای تازه و گوشت های باکیفیت، همه و همه تو تازه بودن حرف اول رو می زنن.

سادگی و سلامتی: غذایی که جان آدم را تازه می کند

با وجود همه این طعم های پیچیده، غذاهای ویتنامی خیلی سبک و مغذی ان. کمتر می بینی غذای چرب و سنگین باشه. روش های پختشون هم معمولاً بخارپز کردن، گریل کردن یا یه سرخ کردن سریع و مختصر تو روغن کم هست. همین باعث می شه غذاهاشون سالم باشن و بعد از خوردن یه وعده حس سنگینی و خستگی نداشته باشی. انگار هر وعده غذا تو ویتنام، یه جور شارژ انرژی هست که آدم رو سرحال می آره.

تاثیرات تاریخی و فرهنگی: رد پای گذشته در طعم امروز

تاریخ ویتنام پر از فراز و نشیبه و این اتفاقات، رد پاشون رو تو آشپزی این کشور هم گذاشتن:

  • تاثیرات چینی: چند صد سال ویتنام تحت سلطه چین بوده و خب، این تأثیرات تو آشپزی شون هم دیده می شه. نودل ها، تکنیک های بخارپز کردن (مثل نان های بانه باو)، استفاده از سس سویا و توفو (پنیر سویا) از این تأثیرات هستن.
  • تاثیرات فرانسوی: تو دوران استعمار فرانسه، یه سری چیزا وارد آشپزی ویتنام شد که امروز از غذاهای نمادینشون محسوب می شن. مثلاً باگت فرانسوی اومد و تبدیل شد به بان می خودمون که یه ساندویچ خیابونی بی نظیره. قهوه، پاته و یه سری تکنیک های پخت هم سوغات فرانسوی هاست.
  • تاثیرات منطقه جنوب شرق آسیا: ویتنام همسایه کشورهای دیگه ای مثل تایلند و کامبوج هست و خب طبیعیه که ازشون تأثیر بگیره. استفاده از سس ماهی (نوک چام) که پایه و اساس خیلی از غذاهاشونه، نارگیل (به ویژه تو جنوب) و بعضی ادویه های خاص منطقه، از این تأثیرات هستن.

این تلفیق فرهنگ ها و تاریخ، باعث شده آشپزی ویتنامی یه چیز منحصر به فرد و پر از لایه های مختلف باشه که هر چقدر بیشتر ازش بدونی، بیشتر لذت می بری.

شاهکارهای آشپزی ویتنام: سفری به دنیای طعم های بی نظیر

اگه بری ویتنام و فقط از کنار غرفه های غذا رد بشی، نصف سفرت از دست رفته! غذاهای ویتنامی هر کدوم یه داستان دارن، یه تاریخ، یه تجربه. بیاین با هم به یه سفر خوشمزه بریم و با معروف ترینشون آشنا بشیم:

فو (Pho): ملکه سوپ های ویتنامی

اول از همه باید بریم سراغ فو که اگه به ویتنام رفته باشی و نخوریش، انگار اصلاً نرفتی! این سوپ نودل همونقدر که تو جهان شناخته شده، تو خود ویتنام هم یه غذای محبوبه، مخصوصاً برای صبحانه. یه آبگوشت عمیق و خوش عطر که ساعت ها با استخوان گوشت و کلی ادویه مثل دارچین، انیسون ستاره ای و زنجبیل بار گذاشته می شه. بعدش نودل برنج، تیکه های نازک گوشت گاو یا مرغ و یه عالمه سبزیجات معطر مثل نعناع و گشنیز بهش اضافه می کنن. کنارش هم لیمو، فلفل چیلی و سس ماهی می ذارن تا هر کی طبق سلیقه اش طعمش رو تنظیم کنه. یه کاسه فو داغ می تونه بهترین شروع برای روزت باشه.

بان می (Banh Mi): وقتی باگت فرانسوی ویتنامی می شود!

کی فکرشو می کرد یه باگت ساده فرانسوی، تو ویتنام تبدیل بشه به یکی از خوشمزه ترین ساندویچ های خیابونی دنیا؟ بان می دقیقاً همین شاهکاره. نون باگت ترد و تازه رو از وسط باز می کنن و با یه عالمه مواد رنگارنگ پرش می کنن. از پاته و گوشت های گریل شده (مثل گوشت خوک کبابی) گرفته تا سبزیجات ترشی شده (هویج و تربچه)، خیار، گشنیز تازه، فلفل چیلی و حتی یه کم سس مایونز ویتنامی. جالبه بدونی بان می شمال و جنوب ویتنام هم با هم فرق دارن. تو شمال ساده تره، ولی تو جنوب حسابی شلوغ پلوغه و پر از مواد مختلف!

گوی کوآن (Goi Cuon / Fresh Spring Rolls): سالم و خنک

اگه دنبال یه غذای سالم و سبک هستی که تو هوای گرم ویتنام حسابی بچسبه، گوی کوآن یا همون رول های تازه بهاری بهترین گزینه است. یه کاغذ برنجی شفاف که داخلش میگو، تیکه های نازک گوشت خوک، نودل برنجی و یه عالمه سبزیجات تازه مثل کاهو و گشنیز پیچیده شده. این رول ها رو سرخ نمی کنن، برای همین خیلی سالمن. معمولاً با سس بادام زمینی غلیظ یا یه سس ماهی ترش و شیرین (نوک چام) سرو می شن و ترکیب طعم هاشون واقعاً بی نظیره.

بون چا (Bun Cha): هوس غذای محلی هانوی؟

اگه هانوی هستی و نزدیک ظهر شد، دنبال بوی کباب گوشت باش! بون چا غذای محبوب و همیشگی مردم هانوی برای ناهاره. تو این غذا، کوفته های گوشت خوک طعم دار شده و تیکه های نازک شکم خوک رو روی آتیش کباب می کنن تا حسابی برشته بشن. بعد این گوشت های خوشمزه رو با یه کاسه آبگوشت مزه دار شده با سس ماهی، یه عالمه نودل برنج و یه سبد پر از سبزیجات تازه سرو می کنن. یه غذای حسابی که تو فضای پر جنب و جوش خیابون های هانوی، مزه اش ده برابر می شه.

بان سئو (Banh Xeo / Sizzling Pancake): کرپ طلایی ترد

تصور کن یه کرپ بزرگ و طلایی رنگ که از آرد برنج و زردچوبه درست شده و حسابی ترد و شکننده است. داخلش هم میگو، گوشت خوک، جوانه لوبیا و پیازچه داره. این بان سئو خوشمزه است. روش خوردنشم جالبه: یه تیکه از کرپ رو می شکنی، می پیچیش لای یه برگ کاهو یا برگای معطر دیگه و بعدش می زنیش تو سس مخصوصی که معمولاً یه سس ماهی ترش و شیرینه. تجربه ای متفاوت و حسابی خوشمزه که نباید از دست بدی.

زوی (Xoi / Sticky Rice): برنج چسبناک، یه غذای همه کاره

تو ویتنام، برنج چسبناک فقط یه کنار غذا نیست، خودش یه وعده غذایی کامله! زوی می تونه هم شیرین باشه و با نارگیل یا میوه سرو بشه، هم شور باشه و با مرغ، گوشت خوک یا حتی سوسیس ویتنامی و تخم مرغ سرخ شده خورده بشه. معمولاً هم روش پیاز سرخ کرده می ریزن که یه طعم و بافت بی نظیر بهش می ده. هم برای صبحانه عالیه، هم میان وعده و هم می تونه یه غذای اصلی سیرکننده باشه.

بون بو نام بو (Bun Bo Nam Bo): نودل گاو بدون آبگوشت

اگه از سوپ های نودل خسته شدی، بون بو نام بو یه انتخاب عالیه. این غذا یه کاسه نودل ورمیشلی هست که آبگوشت نداره. به جاش، تیکه های گوشت گاو طعم دار شده و گریل شده، بادام زمینی، جوانه لوبیا، سبزیجات تازه و پیاز خشک شده داره که با یه سس ماهی ترش و شیرین ترکیب می شه. یه طعم فوق العاده و یه عالمه بافت های مختلف که تو دهنت می رقصن!

کائو لائو (Cao Lau): راز آب چاه های هوئی آن

کائو لائو فقط تو شهر باستانی هوئی آن پیدا می شه و نودل هاش یه راز دارن: می گن باید با آب چاه های خاصی تو این شهر درست بشن تا اون بافت و طعم خاص رو پیدا کنن. این غذا ترکیبی از طعم های ژاپنی (نودل های شبیه اودون)، چینی (کراکرهای ترد) و ویتنامی (گوشت خوک و سبزیجات) هست. یه غذای خوشمزه و خاص که حتماً باید تو هوئی آن امتحانش کنی.

بوت چیین (Bot Chien): میان وعده خیابانی هوشی مین

اگه تو هوشی مین هستی و دلت یه میان وعده خیابونی خوشمزه خواست، بوت چیین رو امتحان کن. تیکه های خمیر برنج رو تو ماهیتابه سرخ می کنن تا حسابی ترد بشن، بعد روش یه تخم مرغ می شکنن و با پاپایا ترشی شده، پیازچه و سس چیلی سروش می کنن. یه غذای ساده اما معتادکننده!

می کوانگ (Mi Quang): نودل زرد از منطقه کوانگ نام

می کوانگ یکی دیگه از غذاهای نودلیه که از منطقه کوانگ نام میاد. نودل هاش زردرنگن و معمولاً با یه سس غلیظ و کم آب سرو می شن. داخلش هم گوشت خوک، میگو، تخم مرغ، بادام زمینی و سبزیجات تازه داره. طعمش کمی متفاوت تر از بقیه نودل های ویتنامیه و طرفدارای خاص خودش رو داره.

چاکا (Cha Ca): ضیافتی از ماهی و شوید

چاکا معروف ترین غذای ماهی هانوی هست که حتی یه خیابون به اسمش زدن! ماهی مریند شده تو زردچوبه و شوید رو جلوی خودت روی یه اجاق کوچیک می پزن. بعد با نودل برنج، بادام زمینی، پیاز سبز و سس ماهی سروش می کنن. یه تجربه غذایی متفاوت که هم خوشمزه است و هم هیجان انگیز.

بون ریو (Bun Rieu): سوپ نودل خرچنگ ترش و شیرین

برای عاشقان غذاهای دریایی، بون ریو یه گزینه عالیه. این سوپ نودل با آبگوشت بر پایه گوجه فرنگی و عصاره خرچنگ درست می شه. کوفته های خرچنگ هم بخش مهمی از این غذا هستن که طعم بی نظیری بهش می دن. طعمش ترش و شیرینه و با نودل برنج و سبزیجات تازه سرو می شه. یه غذای گرم و دلنشین که حسابی می چسبه.

نم ران (Nem Ran / Fried Spring Rolls): رول های بهاری سرخ شده

اگه گوی کوآن رو دوست داشتی، نم ران یا همون رول های بهاری سرخ شده رو هم حتماً دوست خواهی داشت. این ها با همون مواد اولیه (گوشت خوک، میگو، سبزیجات و نودل) پر می شن، اما بعدش تو روغن داغ سرخ می شن و یه بافت ترد و طلایی پیدا می کنن. خیلی محبوبن و معمولاً به عنوان پیش غذا یا یه میان وعده خوشمزه سرو می شن.

نوشیدنی ها و دسرهای ویتنامی: شیرینی و تازگی بی انتها

بعد از این همه غذای خوشمزه، نوبت می رسه به نوشیدنی ها و دسرهای ویتنامی که هر کدوم یه جور خاصی آدم رو سرحال می آرن.

کافه ترونگ (Ca Phe Trung / Egg Coffee): قهوه ای که شبیه دسر است!

اگه هانوی هستی، اصلاً و ابداً این قهوه رو از دست نده. کافه ترونگ یا همون قهوه تخم مرغ، یه شاهکاره که بیشتر شبیه یه دسر نوشیدنیه تا قهوه. قهوه غلیظ و تلخ ویتنامی رو با یه لایه ضخیم از کف خامه ای و شیرین (که از زرده تخم مرغ، شیر تغلیظ شده و شکر درست می شه) ترکیب می کنن. نتیجه اش یه نوشیدنی فوق العاده خوشمزه و کرمیه که حتی کسایی که قهوه دوست ندارن رو هم عاشق خودش می کنه. تجربه خوردنش تو یه کافه دنج تو هانوی، مخصوصاً اگه منظره ای به بیرون داشته باشه، فراموش نشدنیه.

قهوه های دیگه ویتنامی: از تلخ تا شیرین

به جز قهوه تخم مرغ، ویتنامی ها کلی قهوه خوشمزه دیگه هم دارن. محبوب ترینشون، قهوه با شیر تغلیظ شده است که هم به صورت گرم (Ca Phe Sua Nong) و هم سرد با یخ (Ca Phe Sua Da) سرو می شه. یه قهوه قوی و تلخ که با شیرینی شیر تغلیظ شده، طعم بی نظیری پیدا می کنه. اگه اهل قهوه هستی، اینجا بهشتته!

دسرهای برنجی: شیرینی های سنتی

ویتنامی ها عاشق برنجن و دسرهای برنجی زیادی دارن:

  • بانه با (Banh Ba): یه دسر لایه لایه برنج چسبناکه که شیرین و نرمه و معمولاً با نارگیل رنده شده سرو می شه.
  • بانه تروت (Banh Troi): توپ های کوچیک برنج چسبناک که داخلشون با شکر قهوه ای پر شده و تو آب جوش پخته می شن. یه دسر نرم و شیرین که تو جشنواره ها و مناسبت ها زیاده.

بانه باو (Banh Bao): نان های بخارپز خوشمزه

این نون های بخارپز بزرگ و پفکی، معمولاً با مغز گوشت خوک چرخ کرده، تخم مرغ آب پز و قارچ درست می شن. خیلی نرم و لطیفن و می تونن یه صبحانه یا میان وعده عالی باشن. البته انواع شیرینش هم هست که با مغز لوبیا قرمز یا نارگیل درست می شن.

چای سنتی و آبمیوه های تازه: خنکی طبیعی

ویتنامی ها چای هم زیاد می خورن، مخصوصاً چای سبز که همیشه تو رستوران ها کنار غذا سرو می شه. آبمیوه های تازه مثل آب نارگیل تازه، آب نیشکر و انواع آبمیوه های استوایی هم که تو هر کوچه و خیابونی پیدا می شه و برای رفع عطش تو هوای گرم عالیه.

تجربه آشپزی و آداب غذا خوردن در ویتنام: غرق شدن در زندگی محلی

اگه دلت می خواد واقعاً فرهنگ ویتنام رو لمس کنی، باید بری سراغ قلب تپنده اش: غذاهای خیابانی. اینجا جاییه که زندگی واقعی جاریه و طعم ها، بوها و صداها حسابی غافلگیرت می کنن.

غذاهای خیابانی: قلب تپنده فرهنگ غذایی ویتنام

چرا غذای خیابانی تو ویتنام این قدر محبوبه؟ خب، چند تا دلیل داره:

  • ارزونی: با چند دلار می تونی یه وعده غذای کامل و خوشمزه بخوری.
  • طراوت: مواد اولیه تازه همونجا جلوی چشمت آماده می شه.
  • سرعت: اگه عجله داری، غذات سریع آماده می شه.
  • تعامل اجتماعی: یه فرصت عالی برای دیدن مردم محلی، گپ زدن باهاشون و حس کردن انرژی شهر.
  • دستورپخت های خانگی: خیلی از این غرفه ها دستورپخت هایی دارن که نسل به نسل تو خونواده شون چرخیده و یه طعم بی نظیر و اصیل به غذا می ده.

نکات کاربردی برای گردشگران: چطور بهترین ها رو پیدا کنیم؟

اگه رفتی ویتنام و می خوای بهترین تجربه غذای خیابانی رو داشته باشی، این نکات رو یادت باشه:

  1. به دنبال غرفه های شلوغ باش: جایی که مردم محلی صف کشیدن و شلوغه، معمولاً نشونه غذای خوب و تازه است.
  2. به تمیزی نسبی توجه کن: قرار نیست همه جا مثل رستوران های لوکس برق بزنه، اما به تمیزی ظاهری و نحوه آماده سازی غذا دقت کن.
  3. غرفه هایی که روی چند غذای خاص تمرکز دارن: معمولاً اینا استاد اون چند تا غذا هستن و کارشون رو خوب بلدن.
  4. زمان بندی مهمه:
    • صبح زود: برای فو (Pho) یا زوی (Xoi) عالیه. خیلی از فروشنده ها صبح زود برای دانش آموزا و کارگرا غذا آماده می کنن.
    • ناهار: بون چا (Bun Cha) تو هانوی یا کوم بین دان (Com Binh Dan) که رستوران های کوچیک و ارزون با غذاهای خانگی ان، گزینه های خوبی برای ناهارن.
    • عصرها: بهترین زمان برای هات پات ها، غذاهای دریایی کبابی یا گوشت های باربیکیو. می بینی که میز و صندلی ها رو تو پیاده رو پهن می کنن و یه فضای پرانرژی درست می شه.
  5. با مردم محلی همراه شو: اگه می تونی، از یه محلی بخواه بهترین جاهای غذا رو بهت نشون بده. اونا رازهای شهر رو بلدن!

تجربه غذای خیابانی در ویتنام فقط خوردن غذا نیست، یک غرق شدن تمام عیار در زندگی روزمره و نبض تپنده این فرهنگ است.

آداب عمومی غذا خوردن: مثل یک ویتنامی غذا بخور

قوانین خاص و پیچیده ای برای غذا خوردن تو ویتنام نیست، اما چند تا نکته هست که خوبه بدونی:

  • نشستن مشترک: معمولاً میزها کوچیکن و ممکنه مجبور شی با بقیه تقسیمشون کنی. لبخند بزن و از فضای دوستانه لذت ببر.
  • استفاده از چاپستیک: بیشتر غذاها با چاپستیک خورده می شن. اگه بلد نیستی، می تونی قاشق و چنگال هم درخواست کنی، اما امتحان کردنش با چاپستیک یه حال دیگه داره!
  • اهمیت اشتراک گذاری: تو وعده های اصلی، خیلی رایجه که غذاها رو با هم سفارش بدن و با هم تقسیم کنن.

نقش سس ها و چاشنی ها: تنظیم طعم به سلیقه تو

ویتنامی ها عاشق چاشنی ان! کنار بیشتر غذاها، یه عالمه سس و سبزیجات می بینی که باید خودت طبق سلیقه ات طعم رو تنظیم کنی:

  • سس ماهی (Nuoc Cham): این سس پایه و اساس خیلی از غذاهاست. یه سس ترش و شیرین که از سس ماهی، شکر، آب لیمو/سرکه و فلفل چیلی درست می شه.
  • فلفل چیلی و سرکه سیر: برای کسایی که طعم تند دوست دارن.
  • لیمو/کامکوات: برای اضافه کردن ترشی و تازگی.
  • سبزیجات تازه: کنار بیشتر غذاهای نودلی و رول ها، یه سبد پر از سبزیجات معطر مثل نعناع، گشنیز، ریحان و کاهو سرو می شه تا با غذات بخوری.

اگه دیدی کسی سس سویا استفاده نمی کنه تعجب نکن، اونا معمولاً سس ماهی رو ترجیح می دن.

اینجا تو ویتنام، غذا خوردن فقط سیر شدن نیست، یه جور آیین، یه جور ارتباطه. هر جا بری، بوی غذاهای خوشمزه مشامت رو پر می کنه و تو رو به سمت تجربه های جدید می کشه. کافیه دل رو به دریا بزنی و هر چیزی که وسوسه ات می کنه رو امتحان کنی.

نتیجه گیری: طعمی از روح ویتنام

غذا تو ویتنام فقط یه نیاز جسمی نیست؛ یه دریچه است به روح یه ملت، به تاریخ پربار و فرهنگی غنی. از تعادل جادویی پنج عنصر گرفته تا تازگی مواد اولیه و سادگی دلنشین روش های پخت، آشپزی ویتنامی یه دنیای کاملاً جداس که هر جور مسافری رو عاشق خودش می کنه.

اگه دلت یه سفر هیجان انگیز می خواد، ویتنام با طعم هاش منتظرته. غرفه های خیابانی، بازارهای محلی پر از بوی ادویه ها و غذاهای خوشمزه، و آداب غذا خوردن خاص این کشور، همه و همه یه دعوت نامه اند برای غرق شدن تو یه ماجراجویی آشپزی بی نظیر. یادت باشه، هر لقمه ای که تو ویتنام می خوری، یه داستانی از سنت، خلاقیت و عشق به زندگی رو برات تعریف می کنه. پس جرأت کن، طعم های جدید رو تجربه کن و اجازه بده ویتنام با تمام وجودش تو رو سیراب کنه.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غذا و آشپزی ویتنام | سفری به طعم ها و فرهنگ اصیل این کشور" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غذا و آشپزی ویتنام | سفری به طعم ها و فرهنگ اصیل این کشور"، کلیک کنید.