مورد عجیب محمدرضا فروتن و میترا حجار!

مورد عجیب محمدرضا فروتن و میترا حجار!

مورد عجیب محمدرضا فروتن و میترا حجار!

آفتاب نیوز :

سال نوِ سینما امسال با فروش بالای «تمساح خونی» تحویل شد و برخی ها این فروش بالا را به روز های خوش و درخشانی که در انتظار سینمای ایران است تعبیر کردند. اما از 7 فیلم نوروزی فقط «تمساح خونی» و تا حدی «بیبدن» بودند که گلیم خودشان را از آب های مواج اکران بیرون کشیدند و در ساحل نجات پهلو گرفتند. 5 فیلم دیگر، همان طور که از ابتدا پیدا بود، تاب و توان ایستادگی در برابر طوفان های گیشه را نداشتند و یک به یک در دریای صندلی های خالی و سانس های بی مشتری غرق شدند. در ادامه، اکران «سال گربه» و فروش نسبتا بالای روز های نخستش بار دیگر به ذوق زدگی های زودهنگام دامن زد. با ورود پر سروصدای ناوگانِ تا بن دندان مسلحِ «مست عشق» به جمع فیلم های روی پرده که نیرو های باران دیده ترکیه ای را برای فرار از شکست به کار گرفته بود، باز بعضی ها این سودا را در سر پختند که امسال رکوردهاست که می شکند و سود فروش های چندصد میلیاردی است که به جیب ها سرازیر می شود و سینماست که رونق می گیرد. اما اکران سه فیلم تازه در هفته ها و روز های اخیر ثابت کرد که فروش بالای دو سه فیلم را نباید به پای همه سینمای ایران نوشت. کمدی ها و ستاره های فرنگی مشتری دارند؛ خود سینما نه.

بختک به جان «قلهک»

همین اول بگوییم که نفروختن هر فیلمی دلیل نیست که فیلم خوبی است؛ ساختاری دارد یا حرفی می زند که در فهم مخاطب عام نمی گنجد. دوره این جور ادعا ها گذشته و حنای مدعیان شان هم دیگر رنگی ندارد. با این حال نمی شود انکار کرد ذوق عامه به سمت وسویی سوق داده شده که غث و سمین کردن نیاموخته و بین دوغ و دوشاب فرق نمی گذارد. مهم تر از آن اینکه عموم محصولاتی که در دسترس این تماشاگر قرار داده شده کیفیت چندانی ندارد. کمدی های ریزودرشت، از مد افتاده و مد روز، درام های شبه ریالیستی، فیلم های ساده انگارانه برای کودکان، درام های بیوگرافی فوتبالی و جنگی بدساخت که حرفشان روی شانه های فرمشان سنگینی می کند، تمام انتخابی است که تماشاگر دارد. در این وضعیت، تماشاگر تقصیر زیادی ندارد.

چهارشنبه هفته پیش «قلهک» ساخته مصطفی شایسته به جمع فیلم های روی پرده اضافه شد. از سروشکلش و خبر ها پیداست که کمدی است، با چهره های مخصوص این نوع فیلم، هادی کاظمی و گوهر خیراندیش و نیما شعبان نژاد. تا زمان نگارش این گزارش یک میلیارد و 133 میلیون تومان فروخته و کمی بیش از 15 هزار نفر تماشاگر داشته. بعید است نفروختن «قلهک» به بختک بداقبالی مربوط باشد. کهنگی فیلم و گروه بازیگران معمولی اش دلیل موجه تری برای استقبال نشدن از آن به دست می دهد.

وضعیت قیرگون

در همین اردیبهشت بارانی امسال، دو فیلم دیگر هم از نوزدهم روی پرده رفتند که هر دو هم جزء قعرنشینان جدول فروش اند. «نیلگون» حسین سهیلی زاده با بازی محمدرضا فروتن و میترا حجار و با حدود 400 میلیون تومان فروش و حدود 6 هزار و 500 تماشاگر وضعیتی قیرگون در گیشه دارد. زمانی کسی باید بنشیند و با مرور دقیق کارنامه بلندبالا، ولی سبک وزن محمدرضا فروتن ببینید بازیگری که از میانه دهه 1370 تا میانه دهه 1380 کارنامه ای نسبتا قابل قبول داشت، چطور به برند فیلم های نفروش و شکست خورده تبدیل شد. درباره میترا حجار هم باید دید چطور بازیگری که با «غریبانه» احمد امینی وارد سینما شد و با «فریاد» مسعود کیمیایی، «متولد ماه لیجار» احمدرضا درویش، «اعتراض» مسعود کیمیایی (در هر سه با فروتن همبازی بود) و «سگ کشی» بهرام بیضایی میسرش را ادامه داد، رفته رفته به بازیگری بدل شد که مهم ترین کارش در سال های اخیر وایرال شدن ویدیویی از سریال «جزیره» بود که ناتوانی اش در ادای دیالوگ ها و استفاده همان نما های اوتی (نما هایی که باید حذف شود) در تدوین نهایی باعث مطرح شدن نامش شد. حضور توامان فروتن و حجار در این فیلم شکست قطعی آن را در گیشه تضمین می کند.

هم مدرسه ای براندو و دنیرو

دیگر فیلم شکست خورده اکران «تاوان» رامین سهراب است که قبلا «لایه های دروغ» نام داشت و محصول مشترک ایران و فلاند است و بنیاد سینمایی فارابی هم در تولیدش مشارکت داشته. این فیلم به ظاهر اکشن در جشنواره سال 1400 به نمایش درآمد و موجب خنده و تفریح تماشاگرانش شد. کارگردانش، به گفته خودش، از مدرسه استدلا آدلر فارغ التحصیل شده، همان جایی که بازیگرانی مثل مارلون براندو و رابرت دنیرو را تربیت کرده. اما در مورد او می توان گفت یا سر همه کلاس ها غایب بوده یا زیاد به درس و مشق دل نمی داده. سهراب که خودش در مصاحبه هایش گفته عاشق جمشید هاشم پور بوده و به عشق او فیلمساز شده، رزمی کار است. خودش گفته بود که قصد داشته با بودجه ای کم اکشنی جان ویکی بسازد، اما در جشنواره برخورد های مغرضانه با فیلمش شد، وگرنه به گفته خودش در فرنگ به فیلمش کلی جایزه داده اند. حالا در اکران عمومی، خیلی مغرضانه فقط 145 میلیون تومان فروخته و حدود 2 هزار و 600 نفر تماشاگر داشته. در برخوردی منصفانه رامین سهراب واقعال بی تقصیر است، اما مسیولان وقت بنیاد سینمایی فارابی که در فیلمش مشارکت داشتند حتما باید مورد بازخواست قرار بگیرند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مورد عجیب محمدرضا فروتن و میترا حجار!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مورد عجیب محمدرضا فروتن و میترا حجار!"، کلیک کنید.