رفع مشکل ساختار تولید با طراحی اکوسیستم نوآوری و فناوری متناسب با فضای کار

بررسی ظرفیت دانش بنیان ها در صنایع کشور (38)

رفع مشکل ساختار تولید با طراحی اکوسیستم نوآوری و فناوری متناسب با فضای کار

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: باید ابزار و امکاناتی که برای تولید به روز در جهان مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما نیز وارد شود. به منظور رفع مشکلات ساختاری تولید باید بستر و اکوسیستمی که شرکت های دانش بنیان در آن فعالیت می کنند متناسب با فضای کار آنها باشد. 

ابراهیم زکی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری لیجار درباره استفاده از دانش بنیان ها در صنایع مختلف اظهار کرد: ارتباط با بازار های جهانی چه در بخش محصول و چه دانش ضروری است. اکنون در بخش صادرات نیز به واسطه مشکلاتی که در بحث انتقال پول وجود دارد ارز های حاصل از صادرات به سختی وارد کشور می شود و در پاره ای موارد دو یا چند دست می چرخد تا با واسطه کشور های دیگر ارز صادراتی به کشور برگردد. بستر و فضا باید به گونه ای برای دانش بنیان ها فراهم شود که هم در آن رشد کنند و هم بتوانند موفق عمل کنند.

زکی عنوان کرد: اگر قرار است در کشور ما رشد در دانش بنیان ها حاصل شود باید بر فراهم کردن ارتباطات بین المللی تمرکز ویژه تری صورت گیرد.

زمینه بالای بخش کشاورزی برای جذب دانش بنیان ها

اکوسیستم دانش بنیانی

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بخش کشاورزی نیز از دیگر بخش های اقتصادی کشور است که زمینه بالایی برای جذب دانش بنیان ها دارد، اظهار کرد: دانش بنیانی شدن تنها تولید محصول نیست بلکه راهکار هایی است که در جهت حل معضلات و مشکلات بیشتری بهره وری و بالاترین راندمان را به همراه می آورد. در بخش کشاورزی نیز با توجه به اهمیت بحث آب ضروری است که به استفاده از دانش بنیان ها در این بخش حرکت کنیم.

دانش بنیان ها در تمامی فرآیند های تولید می توانند ورود کنند

وی افزود: حتی کشاورزی که در زمین گندم می کارد اگر از دانش و تکنولوژی روز در زمینه تولید کیفی تر با کمترین منابع و مواد اولیه استفاده کند نقش موثری در بهبود بهره وری عوامل تولید خواهد داشت و طبیعی است که دانش بنیان ها در تمامی فرآیند های تولید می توانند ورود کنند بنابراین سیاستگذاران باید زمینه این حضور را فراهم کنند.

زکی درباره حمایت یا عدم حمایت از دانش بنیان ها، اظهار کرد: متاسفانه برخی شرکت ها که دانش بنیانی نیستند تنها نام و عنوان آن را یدک می کشند به این دلیل که حمایت هایی که در زمینه دانش بنیانی شدن از جمله معافیت های مالیاتی؛ ارایه تسهیلات کم بهره، در اختیار قراردادن مکان هایی در شهرک های صنعتی و … در نظر گرفته شده موجب شده است تا حتی شرکت هایی که دانش بنیان نبوده اند با واسطه هایی عناوینی دانش بنیانی برای خود دست و پا کنند تا بتوانند از این حمایت های قانونی بهره مند شوند.

ادعای دانش بنیانی بودن برخی تولیدات بدون تغییر در فرآیند های تولید

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت هایی که از گذشته در کشور مشغول به فعالیت اقتصادی بوده اند بدون تغییراتی در فرآیند های تولید مدعی دانش بنیانی بودن شده اند درحالی که دانش بنیان به معنای تغییراتی در فرآیند تولید است که بتواند بهره وری عوامل تولید را افزایش داده و مطابق با تکنولوژی و دانش روز جهان باشد.

ضرورت ارتباط با بازار های بین المللی برای حرکت در مسیر دانش بنیانی شدن تولیدات در صنعت نفت وگاز

وی با بیان اینکه بسیاری از تولیدات در حلقه نهایی صنعت نفت وگاز و پتروشیمی به واسطه دانش انجام نمی شود و اگر دانش بنیان ها و دانش و علم به این فرآیند وارد شود به طور حتم بهره وری و ارزش افزوده تولیدات را افزایش خواهد داد: برای حرکت در مسیر دانش بنیانی شدن تولیدات در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی یکی از عوامل موثر ارتباط با بازار های بین المللی و دانش و تکنولوژی هایی است که در این زمینه در تولیدات جهانی مورد استفاده قرار می گیرد. تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان به دانش جدید در عرصه تولید دست یافته اند و به طور قطع ارتباط با این شرکت های بزرگ امکان بومی سازی دانش را برای کشور فراهم خواهد کرد.

اکوسیستم دانش بنیانی

حمایت از دانش بنیان ها لزوما ارایه تسهیلات نیست

زکی عنوان کرد: حمایت از دانش بنیان ها، لزوما ارایه وام و تسهیلات نیست بلکه فراهم کردن شرایطی است که در آن دانش بنیان ها بتوانند مسیر را درست طی کرده و بتوانند بهره وری تولید را در تمامی بخش های اقتصادی افزایش دهند.

بستر و اکوسیستم دانش بنیانی متناسب با فضای کار آنها باشد

وی ادامه داد: باید ابزار و امکاناتی که برای تولید به روز در جهان مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما نیز وارد شود. به منظور حمایت از دانش بنیان ها باید بستر و اکوسیستمی که این شرکت های دانش بنیان در آن فعالیت می کنند متناسب با فضای کار آنها باشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رفع مشکل ساختار تولید با طراحی اکوسیستم نوآوری و فناوری متناسب با فضای کار" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رفع مشکل ساختار تولید با طراحی اکوسیستم نوآوری و فناوری متناسب با فضای کار"، کلیک کنید.