بحران فیلمنامه در سینمای ایران

بحران فیلمنامه در سینمای ایران

آفتاب نیوز :

اوضاع فیلمنامه نویسی حال حاضر در ایران از منظر یک شغل حرفه ای جایگاه نامطمینی دارد. یک فیلمنامه نویس و منتقد آثار سینمایی معتقد است: اوضاع فیلمنامه نویسی حال حاضر در ایران از منظر یک شغل حرفه ای جایگاه نامطمینی دارد. اما با این حال از نظر او برپایی رویداد هایی مانند استارت آپ فیلمنامه نویسی می تواند به تربیت و شکوفایی استعداد هایی در این زمینه کمک کند.

علیرضا محمودی درباره شرایط فعلی فیلمنامه نویسی سینمای ایران می گوید: از لحاظ شغلی و صنفی. از منظر گسترش و نوآوری روایی و از نگاه آموزشی و حضور فیلم نامه نویسان تازه نفس. فیلمنامه نویسی به عنوان یک شغل در نامطمین ترین وضعیت خود در 3 دهه گذشته وجود دارد. علت این رویداد برخلاف آن چیزی که بیان می شود، انتخاب های تولید و سرمایه گذاری است.

ارایه بهترین طرح و فیلمنامه به تولید منتهی نمی شود. پشتوانه تهیه کننده و سرمایه و حتی بازیگران مهم تر از کار فیلمنامه نویس تلقی می شود. در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی و سینما این وضعیت وجود دارد که فیلمنامه نویس نه برای نوشتن فیلمنامه بلکه برای عبور از مرحله پیش تولید و توافق طرف های موجود سرمایه گذار و سرمایه بردار، به کار دعوت می شود. بیکاری اغلب فیلمنامه نویسان و پرکاری برخی مقاطعه کاران بهترنی نشانه این وضعیت است. از منظر نوآوری روایی و نگارش فیلم نامه های بدیع با توجه به شکل تولید فیلم و سریال که یا ارگانی و سازمانی هستند و یا تجاری و پیمانکاری، نباید توقع اتفاق چشمگیری در فیلمنامه نویسی باشیم.

نویسنده فیلمنامه «مرگ تدریجی یک رویا» همچنین ادامه می دهد: فیلمنامه نویسان در بهترین حالت می توانند برای تداوم حرفه نویسندگی خود یا بازنویس کار های مضمون گرا باشند یا نویسنده مکانیکی کار هایی که به باز تولید پیرنگ فیلم های پرفروش قبلی می پردازند. آموزش فیلمنامه نویسی نیز خارج از آشوب تولید و نگارش نیست.

ساختار های آکادمیک سالهاست که خروجی به جز فیلمنامه نویسان با مدرک های ناکارآمد ندارند و ساختار های غیررسمی آموزش هم همیشه در حال بازتولید این سوتفاهم هستند که فیلمنامه نویسی دور از تولید هم معنی دارد. در مجموعه فیلمنامه نویسی این روز ها بیمارترین بخش تولید فیلم و سریال فارسی است. وی در ادامه در پاسخ به این سیوال که بهترین راه برای جذب و معرفی استعداد های این حوزه چیست؟ توضیح می دهد: اگر استودیو های تولید وابسته به دخل و خرج تولید و نمایش باشند و مجبور به تولید سالیانه فیلم و سریال برای عرضه در سینما و سکو ها باشند، نویسنده ها را از زیر سنگ هم که باشند پیدا خواهند کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بحران فیلمنامه در سینمای ایران" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بحران فیلمنامه در سینمای ایران"، کلیک کنید.